Mađari zbog nesreće dižu optužnicu protiv Čačića. Kazna do pet godina zatvora

Mađarska policija zatražila je od nadležnog tužiteljstva podizanje protiv čelnika HNS-a Radimira Čačića zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama iz siječnja 2010. godine, piše Večernji list.

Iz mađarskih pravosudnih krugova list doznaje da postoji osnovana sumnja za Čačićevu kaznenu odgovornost, a iz spisa proslijeđenog tužiteljstvu navode da je Čačić skrivio nesreću iz nehaja, a prema mađarskom Kaznenom zakonu,predviđena kazna je od jedne do pet godina zatvora.

Podsjetimo, Čačić je nesreću skrivio 8. siječnja 2010.. godine kod mjesta Sávoly na autocesti prema Budimpešti.  Čačić je upravljao stranačkim Chryslerom te se sudario sa Škodom koju je vozila Katalin Lipták (58).  Njezin suprug  György Lipták  (60) umro je u bolnici, a desetak dana poslije umrla je druga stradala osoba majka Kataline Liptak, Imréné Antal (81).

Nakon smrti Györgya Liptáka Radimir Čačić je posredstvom PR agencije poslao priopćenje u kojem se kaže da je do nesreće došlo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, prouzročenih kišom i skliskim kolnikom.  Šef HNS-a je rekao da nije bio pod utjecajem alkohola te da je vozio sporijim trakom. No, mađarski cestari,  a kasnije i snimke očevida opovrgnule su tvrdnje o lošim vremenskim uvjetima te je utvrđeno da je tog kobnog dana samo padala kiša. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 10. svibnja 2011.
FotoMarko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox