Malverzacije sa karlovačkim zemljištem vode do Miroslava Kutle

Ime Miroslava Kutle ponovo se provlači kroz afere i to ovog puta s adresom u Karlovcu, piše Poslovni dnevnik. Karlovačka građanska inicijativa „Stop korupciji“ optužila je gradonačelnika Damira Jelića za nezakonitu prodaju gradskog zemljišta Grabrik koje je dalje proslijeđeno tvrtki povezanoj s Kutlom.

 

Naime, kako tvrdi inicijativa, Jelić je štetnim ugovorom zemljište prodao školskom kolegi Vladimiru Severu (tvrtka Centar gradnja) za 8,8 milijuna kuna, iako zemljište nije bilo procijenjeno i nije uplaćena jamčevina. Nekoliko mjeseci kasnije, Sever je prodao tvrtku za 16 milijuna kuna i to tvrtki F.K.T., čiji direktor Tomo Tadić je povezan preko nekoliko tvrtki s Kutlom, piše Poslovni dnevnik. To je vidljivo uvidom u sudski registar.

Uz Kutlu se po pitanju zemljišta u Karlovcu vežu tvrtke F.T.K., Centar gradnja, Berg, Gradip d.d. Vrbovec, Gallina upravljanje, T.M. savjetovanje, Prkos, Cepelin, Kamensko i Globus grupa.

Kako Centar gradnja nije bila otplatila zemljište do prodaje, Grad je raskinuo kupoprodajni ugovor, što je dovelo do prijetnje tužbom sa strane Centar gradnje i konačnim dogovorom da ta tvrtka ipak ne mora graditi dječji vrtić, kako je ranije postavljeno. Zbog ovakvog pogodovanja kupcu, građanska inicijativa je podignula kaznene prijave, a DORH potom zatražio svu dokumentaciju.

Spominje se i Siniša Jelovčić, bivši direktor Centar gradnje, koji je potpisao sporni ugovor, a ujedno je i direktor tvrtke Raška draga čiji je vlasnik Michael Ljubas, suvlasnik Elektroprometa. Navodno je preko tvrtke Raška draga Ljubas 2009. godine spriječio stečaj Elektroprometa, tvrde iz „Stop korupciji“. (MJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 12. srpanj 2011.

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox