Manager 2: Šestak i Korošec osuđeni na godinu i osam mjeseci, Prlogu godinu dana

Bivši predsjednik uprave "Podravke" Zdravko Šestak i direktor nabave u toj tvrtki Darko Korošec nepravomoćno su osuđeni na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita od poduzetnika Nevija Prloga koji je osuđen na godinu dana.

Postane li presuda suca zagrebačkog Županijskog suda Željka Horvatovića pravomoćna Šestak će morati vratiti 190.000, a Korošec 252.000 kuna.

Šestaka i Korošeca USKOK je optužio jer su Prlogu omogućili da od siječnja 2006. do listopada 2008. pobijedi na dva pozivna natječaja Podravke i dobije šest milijuna kuna vrijedne poslove adaptacije kinodvorane koprivničke prehrambene tvrtke "Podravka" te rekonstrukcije prizemlja zgrade društvene prehrane i uređenja jedne sobe u tvrtki. Prlog je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, financirao radove na njihovim privatnim nekretninama. Šestaku je navodno radio garažu i nadstrešnicu na kući te popločao dvorište, a Korošecu apartman u Tribunju.

Šestaku i Korošecu se sudilo za primanje, a Prlogu za davanje mita.

Prvooptuženi Šestak jedan je od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna, a u istom slučaju među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox