Manje vozila, a naplaćeno više cestarina

Tijekom prošlog vikenda, od petka ujutro do nedjelje navečer, na autocestama u Hrvatskoj broj vozila bio je manji u odnosu na usporedivi vikend prošle godine, a prihod od cestarine je povećan.

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta od 10. do 12. kolovoza zabilježen je promet od 534.320 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 28,1 milijuna kuna bez PDV-a.

U usporedbi s drugim kolovoškim vikendom prošle godine to je manji broj vozila za četiri posto, dok je utržak od cestarine veći za 10,6 posto, na što je utjecalo poskupljenje cestarine u lipnju.

Koncesionar Autocesta Rijeka-Zagreb na svojim je naplatnim mjestima prošli vikend izbrojao 298.383 vozila uz bruto priljev od cestarine od 18,4 milijuna kuna. Pritom je broj vozila u odnosu na prošlu godinu pao za 4,3 posto, a cestarina povećana za 9,3 posto.

Na naplatnim mjestima Bina Istre evidentirano je 142.415 vozila, tri posto manje nego lani, a autocestom Zagreb - Macelj prošla su 107.933 vozila, što je 2,6 posto više nego tijekom drugog vikenda kolovoza prošle godine. (Hina/HT)

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox