Maras: Nikoga ne treba razapeti na "zid srama"

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras smatra kako u Hrvatskoj nikoga ne treba razapeti na "zid srama", već treba raditi transparentno, treba slati pozitivne poruke, svatko raditi svoj posao i onda će gospodarstvu, sindikatima, poslodavcima i zaposlenima biti bolje.

Maras je to rekao na Danu poduzetnika upitan za komentar izjave predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Ivana Ergovića da ako postoji "zid poreznog srama" s popisom poreznih dužnika, treba postojati i "zid birokratskog srama".

Ne treba nikoga razapeti na 'zid srama', treba raditi transparentno, treba imati jasan 'checking' što tko radi, koliko je efikasan, koliko je produktivan i onda neće biti nikakvog problema. Mi u Hrvatskoj trebamo slati pozitivne poruke, trebamo raditi svoj posao, i onda će gospodarstvu, sindikatima, poslodavcima i zaposlenima biti bolje, kazao je Maras.

Podsjetimo, Ergović ja danas na Danu poduzetnika kazao kako je dobro da postoji "zid poreznog srama", ali neka imena na tom zidu ispisuju sudovi, a ne birokrati. A ako postoji "zid poreznog srama" neka postoji i "zid birokratskog srama" na kojem će biti imena gradonačelnika, načelnika ili ministara čije odluke poskupljuju poslovanje i čija sporost odgađa projekte koji bi mogli otvoriti brojna radna mjesta, kazao je Ergović poručivši da poslodavci traže "simetriju odgovornosti".

Upitan kako pojašnjava dosta negativnu atmosferu na Danu poduzetnika te poruke o lošoj poduzetničkoj klimi ministar Maras je napomenuo kako ne bi rekao da je to zbog poteza Vlade već da je jednostavno proteklih godina u društvu stvorena takva klima koju svi zajedno moraju mijenjati - poduzetnici, sindikati i Vlada. (Hina/jk)

 

 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox