Maras u Turskoj traži investitore

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras boravi u dvodnevnom radnom posjetu Turskoj, u Istanbulu gdje će sutra biti otvoren međunarodni specijalizirani sajam metaloprerađivača Maktek Eurasia 2012 na kojem po prvi put sudjeluju i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Sajam "Maktek Eurasia 2012" održat će se od 2. do 7. listopada, a iz Ministarstva poduzetništva i obrta najavljuju kako će ga svečano otvoriti ministar Maras. Hrvatski će ministar poduzetništva i obrta u Turskoj imati i niz radnih sastanaka - s turskim ministrom znanosti, tehnologije i industrije Nihtatom Ergunom, s rukovodsvom Vijeća za međunarodnu gospodarsku suradnju DEIKA-a te s predsjednikom Green Park Grupe Bulentom Unalom. Maras će na radnim sastancima razgovarati o hrvatsko-turskim gospodarskim odnosima te njihovim potencijalnim investicijama u Hrvatsku, najavljuju iz Ministarstva. Hrvatski obrtnici na sajmu "Maktek Euroasia 2012" nastupaju u organizaciji HOK-a, a predstavlja se desetak obrtnika.

Na štandu HOK-a veličine 24 četvorna metra predstavit će se obrt Metalobrada iz Dražica kraj Rijeke, obrt Duni iz Kumrovca, MG Vrbanus iz Siska, obrt Alati Vinski Juraj iz Karlovca, Liktin iz Preseke, Tehnometal Beclin iz Vrbovca, Hidrospoj iz Vrbovca, Obrt Škrlec također iz Vrbovca, Jendriš obrt, a predstavit će se i Roto Kruna iz Velike Gorice i Lima iz Kamanja. Nastupom na ovom sajmu hrvatski obrtnici traže poslovne partnere za dugoročnu suradnju u kupnji i distribuciji proizvoda na tržištu Turske i susjednih zemalja, ističu iz HOK-a.

Sajam će posjetiti i izaslanstvo HOK-a koje vodi predsjednik Dragutin Ranogajec, a koje se tijekom boravka u Istanbulu treba sastati s predstavnicima TUYAP-a, organizatora sajma, potom asocijacije proizvođača alatnih strojeva (TIAD) te turske obrtničke komore (TOBB), kao i predstavnicima veleposlanstva i generalnog konzulata Hrvatske u Turskoj. Međunarodni sajam "Maktek Eurasia" u Istanbulu je respektabilna sajamska izložba na kojoj sudjeluje oko tisuću izlagača iz 40-tak država, s velikom, isključivo specijaliziranom poslovnom posjetom sajmu te kvalitetnom i velikom izlagačkom infrastrukturom od 12 modernih izložbenih paviljona. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox