Marasović: Splitski HDZ i dalje će ostati opozicija Kerumu

Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović optužio je na konferenciji za novinare predsjednika Savjeta za zdravstvo splitskoga SDP-a dr. Darka Duplančića da u svojim tvrdnjama da se u splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) vodi loša kadrovska politika obmanjuje javnost.

Duplančić govori da se u splitskoj bolnici ulagalo u ciglu, a ne u kadrove, što je neistina i laž, rekao je Marasović, koji je od 2004. godine ravnatelj splitskoga KBC-a.

Račanova SDP-ova vlast je 2004. u splitskome KBC-u ostavila u nasljedstvo četiri klinike, a sada ih je zaslugom HDZ-a ondje 12, rekao je, dodajući da je naslijedio jedan klinički zavod, a sada ih je pet, da je 2004. godine bilo 445 specijalista, a sada ih je 541, te da se broj profesora, docenata i asistenata u KBC-u sa 102 povećao na 196. "Ako to nije dobra kadrovska politika, onda ne znam što je", istaknuo je Marasović.

Nema suradnje Keruma i HDZ-a

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana uz jučerašnji iznenadni sastanak splitskoga gradonačelnika Željka Keruma s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor dok je ručala s braniteljskim udrugama, Marasović je rekao kako je riječ "o kurtoaznom susretu od desetak minuta", koji on podupire. Kerum je gradonačelnik drugoga grada po veličini u Hrvatskoj i trebao bi se s premijerkom sastajati češće jer se treba zauzimati da vlada investira što više sredstava u Split, što Kerum ne čini, dodao je Marasović.

Opovrgnuo je nagađanja sprema koalicija HDZ-a i Kerumove Hrvatske građanske stranke (HGS). Splitski HDZ i dalje će ostati čvrsta opozicija Kerumovoj vlasti, dodao je Marasović. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox