Marija Rohatinski: Sve je čisto, moj muž nije ništa znao

Marija Rohatinski, supruga guvernera HNB-a Željka Rohatinskog koja je nedavno prodala svoju tvrtku Romah Todorićevom Agrokoru u razgovoru za Poslovni dnevnik rekla je kako kako je tvrtku prodala zbog bolesti.

Unatrag nekoliko godina poslovi idu jako loše. Zaoštrili su se odnosi na tržištu, poslova je sve manje. Mali špediteri loše prolaze i nekako bih sve to progurala da se lani nisam razboljela. Borim se s karcinomom. Došla sam svom prijatelju i poslovnom partneru Ivici Todoriću i rekla: "Čuj, najpametnije bi bilo da to ili prodam ili na neki način riješim." Mi smo već prije razgovarali o zajedničkim poslovnim planovima, pogotovo prije ulaska u Europsku uniju, kako da razvijemo poslove na Dalekom istoku. Nažalost, mene je bolest spriječila. Lani sam imala operaciju, i razumijete kako mi je. Zato sam se i povukla, kaže Marija Rohatinski.

Ne miješamo se jedno drugom u posao

Na pitanje kako to da njen suprug, guverner Rohatinski nije znao za prodaju tvrtke Romah Todoriću, Marija Rohatinski kaže: Vjerujte da mi o tim stvarima uopće ne razgovaramo. On radi svoj posao, ja svoj i ne miješamo se jedan drugome u posao. On mi je doslovce rekao: "Pusti me s tvrtkom i kućom, da sam htio ići u privatne vode, već bih otišao!

Marija Rohatinski kaže da je cijena prodaje tvrtke jednaka vrijednosti kuće te je u cijeloj priči zadržala kuću vrijednosti 250.000 eura. Na pitanje je li u vlasništvu tvrtke Romah najvrijednija bila kuća te da je operativno poslovanje tvrtke prodala za kunu, Marija Rohatinski odgovara potvrdno. Kaže da je vrijednost kuće s vrtom 283.000 eura, a da ju je ona otkupila za 2,1 milijun kuna.

Iz razgovora za Poslovni dnevnik, saznaje se da je kuća na Gornjem Bukovcu u kojoj živi obitelj Rohatinski bez uporabne dozvole, a da im je oko toga trebao pomoći izvjesni Anto Stojaković, čovjek od kojeg su kupili kuću. (jk)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 1. rujna 2011.
Foto: Marija Rohatinski i Željko Rohatinski (Slavko Midzor/PIXSELL)

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox