Marjane, Marjane, ča barjak ne viješ!

Skupina Splićana na poticaj "Inicijative za Marjan" okupila se ispred gradske uprave tražeći od Gradskog vijeća da se donese odluka o obustavi gradnje na Marjanu dok se ne donese novi prostorni plan, odnosno prostorni plan područja posebnih obilježja (PPPPO).

 

Prosvjednici su se okupili pola sata uoči tematske sjednice gradskog vijeća na kojoj je samo jedna točka dnevnog reda - zaštita Park šume Marjan, na kojoj su nazočni i predstavnici "Inicijative za Marjan" koji su organizirali prosvjed. Prosvjednici su i nakon početka tematske sjednice ostali pred gradskom upravom.

Prosvjednici su istaknuli višemetarski transparent na kojem piše: Marjan se lako zaštiti. Samo, treba htjeti!, Pokažimo zajedno gradonačelniku i gradskim vijećnicima čiji je Marjan i kakav treba biti Split, a noseći po jedno veliko slovo, svojim tijelima su posložili natpis: Moratorij, pjevali su Marjane, Marjane, ča barjak ne viješ, a čuli su se i povici: Ne damo Marjan!

Današnja tematska sjednica gradskog vijeća sazvana je na zahtjev 12 oporbenih vijećnika koji su u početku veljače peticijom zatražili izvanrednu sjednicu tog tijela na kojoj bi se razmotrilo stanje na Marjanu. Gradsko vijeće ima 25 vijećnika, a za sazivanje izvanredne sjednice potreban je zahtjev najmanje trećine vijećnika. Među prosvjednicima su i splitski novinari Jurica Pavičić i Zlatko Gall.

Sredinom siječnja na Marjanu je organiziran prosvjedni skup na kojem je više tisuća Splićana prosvjedovalo protiv namjere Fani Horvat, nevjenčane supruge gradonačelnika Željka Keruma, da na plaži Prva voda gradi ugostiteljski objekt. (Hina/MJ)

 

Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox