Marketinški trikovi više ne prolaze, kupcima najvažnije niske cijene

Portal supermarketi.info istražio je što je Hrvatima presudno pri odabiru destinacije prilikom svakodnevne kupnje namirnica.

Čak 30,77% anketiranih izjasnilo se da im je najjeftinija cijena dominantni argument pri odabiru supermarketa. Očit je trend rasta 'popularnosti' jeftinijih proizvoda, jer je standard građana strmoglavo pao, džepovi su sve plići, a preživljavanje od plaće do plaće već se naziva čarobnjaštvom.  

Jedno vrijeme, prije 2-3 godine, supermarketi su pokušavali svoje kupce privući ili zadržati domoljubnim sloganima u kojima se pokušavala forsirati kupovina hrvatskih proizvoda. Čini se da je nekadašnji patriotizam i u potrošačima izblijedio, s obzirom da je svega 3,30% anketiranih izjavilo, da im je to najvažniji kriterij pri odabiru supermarketa.

Najveći izbor i kriterij blizine supermarketa u ovoj su anketi osvojili identičan postotak glasova (18,79%). Prema ta dva podatka može se zaključiti da gotovo jedna petina anketiranih ili preferira komociju odlaskom u najbliži supermarket ili ima jasnu računicu s uštedom goriva, a drugoj petini nije ništa važnije od punih polica te beskonačne mogućnosti izbora.

Gotovo četvrtina anketiranih (23,41%), izjasnilo se da kupuju u supermarketima u kojima osjećaju da imaju sve pomalo: povoljne cijene, širok izbor, zadovoljavajuću ljubaznost osoblja, blizinu supermarketa koji bi još po mogućnosti trebao biti i hrvatski.  

Iako bi ljubaznost bila jedna od stvari koje presuđuju gdje ćemo kupovati, istraživanje je pokazalo da je ovaj argument važan za samo 2,42% ispitanih. (ps/jk)

 

Izvor: www.supermarketi.info

 

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox