Menadžment ljudskih potencijala u poslovnoj praksi

Izdavačka kuća Plejada početkom tjedna predstavila je novu knjigu koautora dr.sc. Vladimira Obradovića, dr.sc. Jasminke Samardžije i mr.sc. Jakova Jandrića Menadžment ljudskih potencijala u praksi. Autori su knjigu kreirali prema područjima svojih djelovanja putem poglavlja MSc ljudi (Jandrić), Kandidati (Obradović) i Zaposlenici (Samardžija).

Urednik izdanja g. Ilija Ranić kratko je predstavio knjigu i autore, a potom je recenzentica doc.dr.sc. Radojka Kraljević dala presjek sadržaja i aplikativnosti rukopisa.

U panel raspravi stručnjaka koja je potom uslijedila iz prakse Budućnost HR-a sudjelovali su Breda Ivanović (PwC), Marija Kalinić, doc.dr.sc. Davor Perkov i Maja Vidović profesorica s američkog koledža RIT Croatia, a vodila ju je dr.sc. Jasminka Samardžija.

Zaključak rasprave je da je budućnost HR-a u ranom otkrivanju i potom razvijanju talenata kroz njegovanje coaching kulture u kojoj se sa svakim zaposlenikom osobno i više puta godišnje razgovara o profesionalnim, ali i osobnim kako bi se lakše upravljalo radnim učinkom. Praksa PwC-a kojom se doskočilo odlasku mladih majki iz konzalting industrije je privremeno smanjenje obujma posla u kontekstu broja projekata koje vode kako bi im se olakšao period prilagodbe odnosno smanjila stopa fluktuacije nakon porodnih dopusta.

Profesorica Vidović je pojasnila koncept međunarodnog menadžmenta ljudskih potencijala, a pitanje koje je otvorio doc.dr.sc. Perkov je: Kako motivirati zaposlenike u javnom sektoru koji nemaju izraženu razinu samomotivacije?

Poseban ugođaj panelu je dao mladi gost iznenađenja Ivor Hoić koji je razgovor oplemenio talijanskim iskustvima talent managementa stečenima u matičnoj Calzedonia-i.

Iz recenzije:

Ova knjiga na sveobuhvatan način razmatra sve aspekte menadžmenta ljudskih potencijala te predstavlja iznimno vrijedan izvor znanja i praktičnih alata koji su neophodni u radu naše struke. Razumijevanje međuovisnosti svih segmenata upravljanja ljudskim potencijalima predstavlja osnovu za dugoročno uspješno poslovanje i kvalitetan razvoj svake tvrtke i organizacije. Autori su opsežnu stručnu tematiku predstavili su na sustavan i cjelovit način te uspjeli s lakoćom približiti čitatelju kompleksne teme na zanimljiv način, koristeći brojne primjere iz prakse, što ovom djelu daje posebnu vrijednost.

Gordana Fabris, direktorica ljudskih resursa / Human Resources Director, Valamar Hotels & Resorts

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox