Mercator želi prikupiti 20 milijuna eura

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Slovenska trgovačka tvrtka "Mercator" pozvala je potencijalne investitore na kupovinu svojih šestomjesečnih komercijalnih zapisa kojima želi prikupiti 20 milijuna eura svježih sredstava za financiranje poslovanja. 

Komercijalni zapisi izdat će se 29. siječnja ove godine s kamatnom stopom od 4,5 posto plus šestomjesečni euribor. To je četvrti put u zadnje dvije godine da najveća slovenska kompanija i prvi trgovac u državi i jedan od najvećih u regiji nastoji putem komercijalnih zapisa doći do svježih sredstava, a obećana kamatna stopa je veća nego u ranijim prilikama.

Simon Mastnak, direktor skupine Alta koja za Mercator provodi prodaju komercijalnih zapisa, rekao je za ljubljansko "Delo" od petka da je to odraz situacije u kojoj je otežano i financiranje Slovenije na međunarodnom financijskom tržištu pa više prinose potencijalnim investitorima moraju nuditi i slovenska poduzeća. Izdavanje komercijalnih zapisa ni u kojem slučaju ne znači da je Mercator u problemima, rekao je Mastnak.

Dodao je kako je financijska kriza jasno pokazala da je za kompanije bitno da imaju više "otvorenih vrata" za dobivanje svježih sredstava jer banke zbog krize ograničavaju svoju kreditnu aktivnost. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox