Mesić za "Politiku": Hajka na mene zbog skretanja pozornosti

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je za beogradski dnevnik ''Politiku'' od subote da se protiv njega u Hrvatskoj vodi medijska hajka kojom se želi skrenuti pozornost javnosti s problema građana Hrvatske.

 

To je kampanja jedva vrijedna komentara. Odnosno - jest, ali samo zato da se razobliči. Riječ je o jeftinoj podvali kojom se pozornost javnosti želi skrenuti s pravih problema s kojima se hrvatski građani suočavaju iz dana u dan i proizvesti homogenost na platformi oživljavanja emocija i predrasuda kakve su bile dominanatne u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća - rekao je Mesić.

 

Osuđeni generali su, po riječima Mesića, u toj igri tek statisti 

Oni pokretače kampanje  ne zanimaju, dok je on, kako je rekao, izabran kao cilj kampanje upravo zato što se godinama bespogovorno zauzimao za suradnju s Haaškim sudom i za suočavanje s istinom o prošlosti, ''što podrazumijeva i priznavanje zločina počinjenih na našoj, hrvatskoj strani''.

Mesić je dodao kako je duboko uvjeren da medijsko - politička hajka koja se podigla ne odražava raspoloženje i mišljenje većine građana Hrvatske.

Upitan da prokomentira najave o istragama o tome tko je Haagu dostavio Brijunske transkripte, Mesić je kazao kako ne treba istraživati one koji su, poput njega, surađivali s Haagom, već one koji nisu te utvrditi zašto nisu.

Svaka prijetnja bilo kakvim istragama onima koji su - u skladu s našim Ustavnim zakonom - surađivali s Haaškim tribunalom, dovodi u pitanje iskrenost naše proklamirane spremnosti na tu suradnju i potencijalno je politički veoma opasna. A ja se u tome kontekstu nikakvih prijetnji ne bojim - istaknuo je Mesić. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox