Metronet nastavlja s pozitivnim poslovnim trendovima

Nakon uspješno provedene predstečajne nagodbe i restrukturiranja kompanije, Metronet nastavlja s pozitivnim poslovnim trendovima u prvoj polovici 2015. godine.U svom najznačajnijem dijelu poslovanja, segmentu poslovnih korisnika, zabilježen je rast prihoda od 3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i sada ti prihodi iznose 96,4 milijuna kuna. Istovremeno, provedeno je značajno ulaganje u materijalne i ljudske resurse kompanije, što bi i u narednim godinama trebalo omogućiti daljnji razvoj i rast.

Nova moderna platforma za pružanje fiksnih telefonskih usluga, povećanje kapaciteta IP mreže, proširenje optičke mreže te proširenje kapaciteta i funkcionalnosti platforme za pružanje "cloud" usluga, samo je dio ulaganja u materijalne resurse kompanije. U skladu s poslovnim planom kompanije povećani su i troškovi zaposlenika od gotovo 10% u odnosu na 2014. Rezultat je to povećanja broja zaposlenika, dovođenjem mladih i visoko obrazovanih kadrova, osobito u segmentu prodaje i tehničke podrške, a značajna sredstva su uložena u edukaciju zaposlenika.

Takva ulaganja su istovremeno imala minimalni odraz na Metronetov EBITDA, koji je usprkos značajnom rastu ulaganja te općenito nepovoljnim uvjetima tržišta, i dalje u skladu s poslovnim planom kompanije te iznosi 44,4 milijuna kuna. PS/S.P.

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox