Mikuličić: Izricanje presude Gotovini,Čermaku i Markaču moguće u travnju

Odvjetnik Mladena Markača, Goran Mikuličić, izjavio je da bi haška presuda trojici hrvatskih generala optuženima za zločine u Oluji mogla biti donesena u travnju i očekuje da bi se to moglo potvrditi na sastanku branitelja optuženih i predstavnika sudskog vijeća Haškog suda u Den Haagu.

To je neformalni sastanak na kojem očekujemo potvrdu onoga što nam je rečeno, da će presuda biti donesena u travnju - rekao je Mikuličić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Mikuličić ističe da se očekivana potvrda o izricanju presude u travnju na današnjem sastanku ne može smatrati službenom i dodaje da je određivanje datuma izricanja presude u isključivoj ovlasti sudskog vijeća.

Riječ je o neformalnim konzultacijama predstavnika sudskog vijeća u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" i braniteljima optuženih generala koje optužnica tereti za zločine nad lokalnim srpskim stanovništvom tijekom i nakon Oluje u ljeto 1995.

Suđenje Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču završilo je u rujnu, nakon čega je predsjednik Haškog suda Patrick Lipton Robinson najavio da će presuda biti donesena u prosincu ove godine. Kao razlog odgode izricanja presude mediji prenose zauzetost predsjedavajućeg sudskog vijeća Alphonsa Oriea i sutkinje Elisabeth Gwaunza drugim predmetima koji se vode na Haškom sudu.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox