Mikuličić: Žalba na presudu generalu Markaču je gotova

Obrana generala Mladena Markača pred Haaškim sudom dovršila je žalbu na prvostupanjsku presudu i predat će ju krajem radnog dana u ponedjeljak, kazao je za Hinu Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.

 

Žalba je gotova i sada se radi na završnom dotjerivanju teksta - rekao je Mikuličić dodajući da o samom sadržaju žalbe ne može ništa govoriti dok ju obrana ne preda. Markač je 15. travnja, zajedno s generalom Antom Gotovinom, nepravomoćno osuđen pred Haaškim sudom za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje. Generala Gotovinu sud je osudio na 24, a Markača na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Obrane dvojice generala nakon presude najavile su da će se žaliti i rok za podnošenje žalbi istječe 1. kolovoza. U žalbenom dijelu postupka pred Haaškim sudom Markačev braniteljski tim je ojačan pa će ga uz glavnog branitelja Mikuličića i američkog odvjetnika Tomislava Kuzmanovića zastupati i londonski odvjetnik John Jones i njemački profesor prava Kai Ambos. (Hina/mš)

 


Foto: Goran Jakus/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox