Milanović brani Hajdaš Dončića: Nije riječ o udomljavanju, nego prekomandi

Dva dana nakon što je Zračna luka Zagreb poništila natječaj za radna mjesta zamjenika direktora i voditelja poslova istraživanja tržišta, odnosno takozvani Hajdašev natječaj, premijer Milanović je današnjoj sjednici Vlade poručio da će na to mjesto biti postavljeni ljudi bez natječaja.

Premijer Milanović je rekao da je država dužna nadzirati poslovanje Zračne luke Zagreb koja se daje u koncesiju te da je za to nadležan ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

On i njegovi suradnici radili su sve da bi osigurali državni nadzor nad provedbom ugovora o koncesiji i očekujem da će ministar tamo poslati osobu koja će odgovarati njemu osobno. Zašto je  dopušteno da se to pretvori u priču o javnom natječaju, treba pitati ljude u Zračnoj luci. Dakle, još jednom, nema nikakavog udomljavanja. Radi se o transferu visokog državnog službenika na drugi zadatak, to se nekad zvalo prekomanda. Vi ćete odlučiti tko će to biti, bez natječaja. Bilo bi dobro da to bude visoko stručna osoba koja je državni službenik i koja je radila i za prošlu administraciju. Vi ćete odlučiti tko će to biti, to je posao ministra i vi ćete preuzeti odgovornost. Što ste napravili vi i vaši suradnici je ispravno, ali to je netko prikazao na drugi način', rekao je Milanović, prenosi tportal.

Podsjetimo, ministar prometa Hajdaš Dončić našao se u središtu skandala nakon što je u javnost iscurio e-mail iz kojeg je vidljivo da je Krunoslav Šams prije završetka natječaja postavljen na mjesto zamjenika glavnog direktora za koncesiju u Zračnoj luci Zagreb. (jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox