Milanović: Gotovina plaća tuđi ceh i dug

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je kako je izjava predsjednika Republike Ive Josipovića o pogrešnim ljudima koji su završili u Haagu u prvi mah zloupotrebljena, te da je, po njegovoj ocjeni, predsjednik govorio o onim osobama koje su davno trebale završiti u hrvatskim zatvorima, a u slučaju kojih je hrvatska država propustila djelovati.

To nije ona dilema tko bi onda trebao biti u Haagu, je li on nešto zna, rekao je Milanović ustvrdivši kako je to "sitno žicarsko bavljenje politikom, te da su neki jedva čekali da se proslave i da ga (Josipovića) mogu upiknuti".

Mislim da je ova predsjednikova izjava bila zloupotrebljena prvi dan, a kasnije je pojasnio što je mislio, da su odgovorni svi oni koji su trebali sjediti u hrvatskim zatvorima, rekao je Milanović. Istaknuo je i kako smatra da je "politika tu krovno odgovorna jer je svojom neaktivnošću to ipak tolerirala", ali i kako čvrsto stoji pri stajalištu da je "inkriminacija za zajednički udruženi zločinački pothvat politizacija suda".

Govoreći o haaškim optuženicima, ocijenio je kako neki od njih plaćaju tuđi dug. To sam izjavio pred godinu i nešto dana, radilo se konkretno o Anti Gotovini, da plaća tuđi ceh i tuđi dug, i to mislim i danas, rekao je Milanović. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox