Milanović: Nisam izbjegao sučeljavanje

Predsjednik SDP-a Milanović Zoran odbacio je u Čakovcu ocjenu premijerke Jadranke Kosor da je nedolaskom u Opatiju na savjetovanje ekonomista izbjegao sučeljavanje s njom.

Mi smo se prije mjesec dana ispričali i rekli da nema smisla da sudjelujemo u strukovnom savjetovanju u Opatiji koje je zapravo politička predizborna tribina, rekao je Milanović. Na novinarski upit kako komentira izjavu premijerke Kosor kako je time potvrdio da o ekonomiji ništa ne zna i ne želi znati, Milanović je rekao da su danas cijeli dan proveli u realnoj ekonomiji i proizvodnji i gledali koji su problemi ljudi. O teoriji ponešto znam, ali ne želim se nadmetati na takav način, kazao je.

Predsjednik SDP-a smatra kako je savjetovanje ekonomista u Opatiji nekad bilo ugledno i cijenjeno, ima svoju težinu, ali, kako je rekao, izborni su dani. Predsjednik tog društva je politički kandidat Ljubo Jurčić, a to smo i mi, rekao je Milanović. Dodao je kako su danas među ljudima - gospodarstvenicima, poduzetnicima i građanima Čakovca i Međimurja. To je naš posao, a što drugi misle o tome, neka misle, smatra Milanović.

Novi ljudi prije izbora

Upitan kako komentira najavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da će vlada prije izbora imenovati novog ravnatelja policije i šefove po zemlji, rekao je kako misli da to ministar ne bi trebao činiti. Na upit novinara RTL-a kako komentira stajalište predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da će doći na televizijsko sučeljavanje na RTL ako uz Milanovića budu i ostali predsjednici stranaka Kukuriku koalicije, predsjednik SDP-a odgovorio je kako pretpostavlja da RTL sam uređuje svoje emisije te da je na njihovu ponudu potvrdno odgovorio. Pretpostavljam da RTL još vodi svoju uređivačku politiku i da to ne radi nitko drugi umjesto vas, rekao je Milanović. (Hina/HT)

 

Foto: Dusko Jaramazl/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox