Milanović o Habušu: Ako budem premijer takvo ponašanje neću tolerirati

Kukuriku koalicija predala je kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore nešto prije podneva. Malo prije njih isto su učinili i HDSSB-ovci predvođeni Vladimirom Šišljagićem uz pratnju tamburaša odjeveni u tradicionalne narodne nošnje.

Ključna riječ ove kampanje je povjerenje. Ljudima je ubijena vjera u politiku i institucije, tu vjeru moramo vratiti i to je naš glavni zadatak, izjavio je Milanović novinarima nakon predaje lista.

Istaknuo je da će se koalicija do zadnjeg trenutaka morati boriti za povjerenje građana.

Upitan kakvu kampanju očekuje rekao je kako kampanja realno traje već tjednima te da u preostala dva tjedna očekuje civiliziraniju kampanju od dosadašnje.

Novinare su zanimali i komentari čelnika Kukuriku koalicije na prometnu nesreću koju je pijan proteklog vikenda izazvao HNS-ovac i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i hoće li on zbog toga snositi posljedice.

Predsjednik SDP-a rekao je kako za takvo ponašanje nema razumijevanja ni opravdanja, ali odluku o tome prepušta kolegama iz HNS-a. Ukoliko budem predsjednik Vlade takvo ponašanje ni na kojoj razini ni od koga neću tolerirati i za njega imati razumijevanja. To vrijedi za sve, bio je kategoričan Milanović.

Šišljagić želi ''fer kampanju''

Volio bih da kampanja bude fer, da ne govorimo o nekakvim skandalima i stvarima koje su negativne i loše. Moja bi želja bila da govorimo o problemima kojih je prepuno u našoj zemlji, kazao je Šišljagić.

HDSSB je nakon mišljenja koje je u subotu donio Ustavni sud i po kojem Branimir Glavaš, pravomoćno osuđen zbog ratnog zločina, ne može biti nositelj HDSSB-ovih lista, odlučio da nositelj bude Šišljagić. Ranije je DIP ustvrdio da Glavaš može biti nositelj, a ne može biti kandidat.  (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox