Milanović odmarao u luksuznoj vili Emila Tedeschija. Sukob interesa ili privatna stvar?

Premijer Zoran Milanović odmarao je u srijedu i četvrtak kod jednog od najpoznatijih domaćih poduzetnika, vlasnika Atlantic Grupe, Emila Tedeschija u njegovoj Villa Floriana na Hvaru.

Premijer Milanović i Tedeschi su dugogodišnji prijatelji, a često se mogu vidjeti na zajedničkim ručkovima. Iako Tedeschi svojim savjetima može pomoći Milanoviću oko vođenja gospodarske politike, Milanovićev odlazak na odmor na Hvar nikako nije primjeren situaciji u zemlji, a boravak na raskošnim tuđim imanjima dovodi ga u sukob interesa, piše Večernji list.

Tedeschijeva Villa Floriana je raskošno zdanje s pet spavaćih soba, dnevnim salonom, blagovaonicom i trijemom s velikom terasom. U prizemlju vile nalaze se grill romm i konoba dok su na podovima soba perzijski tepisi koje se može naći čak i na plaži.

Villa Florina je smještena u uvalu Parja do koje se može doći samo morskim putem, a ispred vile je i plaža. Uz vilu je i lovište Pelegrin na koje koncesiju ima obitelj Tedeschi što ih godišnje stoji 107.000 kuna.

Predsjednik Transparency Internationala Hrvatska, Zorislav Antun Petrović kaže da premijer nije u sukobu interesa ako je Tedeschiju otišao na ručak ili kavu, ali da je problem ako je premijer besplatno noćio kod njega. (jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox