Milanović: Postoje politička i rođačka imenovanja, moram vidjeti koje je bilo Čačićevo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je da ne zna ništa o političkom kadroviranju prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kaže da će se o tome očitovati kada se upozna s pojedinostima.

Postoje politička imenovanja iz šire kadrovske baze od ljudi koje stranka nudi i postoje rođačka imenovanja. Ovo drugo je apsolutno neprihvatljivo, a ovo prvo je, po visokim kriterijima, dio politike. Kada detaljno pogledam, reći u vam, dodao je premijer.

Mediji prenose izjavu bivšeg pomoćnika u Ministarstvu zaštite okoliša Davora Škrleca, koji je za jedan tjednik izjavio da je Čačić od njega tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaposli Josipa Jambrača iz HNS-a koji za to nema potrebne kvalifikacije.

Holy potvrdila autentičnost e-mailova Čačićeve šefice kabineta

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy potvrdila je novinarima autentičnost e-mailova u kojima je šefica kabineta prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića navodno tražila da se na mjesto zamjenika direktora Fonda za okoliš postavi HNS-ovac. Kaže kako ih je pročitala i može potvrditi njihovu autentičnost, piše hrt.hr. (sh)


Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox