Milanović: SDP-ova vlada je jamstvo bolje Hrvatske

SDP-ova vlada jamstvo je bolje Hrvatske, izjavio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović i članovima svoje stranke, okupljenima na konvenciji zagrebačke stranačke organizacije, poručio da građane moraju uvjeriti da SDP zaslužuje njihovo povjerenje, jer bez toga, naglasio je, nije napravljeno ništa, pa i u slučaju pobjede na parlamentarnim izborima.

 

Ako građane ne uvjerimo da govorimo istinu, da radimo ono u što vjerujemo i vjerujemo u ono što radimo, nismo napravili ništa, čak i ako pobijedimo na izborima. Mi smo ti koji nosimo promjene u Hrvatskoj, nitko drugi - poručio je Milanović na izvještajno-tematskoj konvenciji zagrebačkog SDP-a koja je održana pod sloganom "Zagreb za europsku Hrvatsku".

Takva stranka zaslužuje hrvatsko povjerenje i povjerenje svih hrvatskih građana, takva stranka će voditi Hrvatsku u Europu, osigurati da Hrvatska u Europi ne bude država koja će moliti za jeftine ili bilo kakve kredite, da ne bude država čiju će neodgovornu vlast i apatične građane iz krize izvlačiti međunarodni donatori i kreditori. To ne želimo, radi toga ne ulazimo u EU, želimo čvrstu i stabilnu Hrvatsku, a jedno od jamstava takve Hrvatske je SDP - istaknuo je Milanović.

 

Milanović: Osječam potporu svih društvenih skupina

Ocijenio je da se nužno treba snažnije posvetiti mladima, koji su, istaknuo je, najveći gubitnici procesa globalizacije i surovoga neoliberalnog kapitalizma. To je sloj na kojemu počivaju temelji ove države, jer će za deset godina njihova pamet, ideje i genijalnost definirati položaj Hrvatske u odnosu na regiju i Europu - istaknuo je Milanović.

Ta je mlada generacija, upozorio je, i najskeptičnija prema ulasku u EU, najrevoltiranija aktualnom situacijom. Ovi izbori su bitka za njihovo povjerenje, njihov optimizam, njihove šanse. Ne želimo Hrvatsku kao mali priljepak EU-a, nego mali div, mali zmaj EU-a - naglasio je.

 

Milanović istaknuo da je za promjene u Hrvatskoj sposoban samo SDP

SDP ne kažnjava svoje ljude, SDP izvlači pouke iz propusta i grešaka koje je napravio. SDP je stranka za čovjeka, stranka u kojoj se ne prisluškuju i ne snimaju razgovori županijskih i gradskih organizacija da bi ih se kasnije raspuštalo. SDP je obična ljudska stranka, sa svim svojim greškama, prednostima i snagama, SDP je zapravo Hrvatska u malom - poručio je.

Čelnik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić također je istaknuo da je SDP, posebno onaj iz Zagreba gdje je njegova najjača stranačka organizacije, jedina pokretačka snaga koja Hrvatskoj može donijeti željene promjene, uvjeren da će svaki zagrebački SDP-ovac dati svoj maksimum u pobjedi na izborima. (Hina/DK)

Foto: Daniel Kasak/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox