Milanović: Situacija nije sjajna, ali boljeg od EU nema

Premijer Zoran Milanovićje sa saborske govornice hrvatskoj javnosti poručio kako je Europska unija dobra za Hrvatsku i može joj donijeti samo dobro, te da Hrvatska i kada uđe u Uniju može promijeniti mišljenje, iako to, naglasio je, ni jedna članica nije učinila.

Kada uzmemo sve zajedno na okup, boljega od EU nema, to nije ni Amerika ni Japan, a to su zemlje s kojima se EU može i mora mjeriti, istaknuo je Milanović u uvodnom obraćanju na početku rasprave o vladinoj Informaciji o tijeku i rezultatima pregovora o pristupanju Hrvatske u EU.

Istaknuo je kako je EU dobra za Hrvatsku, da je hrvatsko članstvo u EU nešto što danas živućoj, ali i generaciji koja dolazi, može donijeti samo dobro.

Milanović je rekao kako EU nije recept za sve probleme suverenih naroda, nacija i političkih zajednica, najbolji dokaz čega je, dodao je, sve ono što Unija sada prolazi.

Situacija nije sjajna, ali EU je i dalje najuređenija, sociološki, ekološki, ekonomski i regulacijski najzahtjevnija zajednica koju je ljudski rod ikada i igdje osnovao. S najvećim standardima zaštite ljudskih prava, tolerancije različitosti, ulaganja, poticaja, harmonizacije i izbjegavanja nejednakosti, kazao je premijer. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox