Milanović: Vrijeme je da se građane prestane maltretirati

Iz državnog proračuna godišnje se na informatizaciju javnog sektora izdvajalo oko milijardu kuna, a rezultat je da postoji 2000 raznih baza podataka koje nisu međusobno povezane i ne mogu se kontrolirati procesi.

Građani su upisani u 16 raznih baza što stvara određene probleme, rekla je na sjednici Vlade potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade obrazlažući potrebu za osnivanjem povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora. To povjerenstvo trebalo bi uvesti reda u informativni sustav kako bi građane oslobodili "vađenja" suvišne dokumentacije.

Ministar uprave Arsen Bauk naglasio je da njegovo ministarstvo u mjesec dana napravilo analizu te dodao sa se na pitanju informatizacije radilo količinski puno, no efikasnost je bila loša. Razlog tomu je da što je više različitih institucija radilo jedan te isti posao, rekao ja ministar.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović zaključio je da je posao Vlade osloboditi građane stajanja u redovima, da vade domovnice iako imaju osobne iskaznice, da se prekine to maltretiranje građana za kojim nema potrebe, a za maltretiranje nikada nema potrebe. Ujedno je vrijeme da na internetskim stranicama mogu vidjeti podatke koje žele i na koje imaju pravo, rekao je premijer. (ps/jk)

 

 

Izvor/foto: vlada.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox