Milanović zamolio građane za još malo strpljenja: Još neko vrijeme će biti teško

Premijer Zoran Milanović komentirao je poboljšanje prognoze za hrvatski kreditni rejting s negativne na stabilnu, koje je objavila agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Fitch Ratings.

To je vrlo mali, ali važan korak naprijed. Zahvaljujem hrvatskim građanima na strpljenju i molit ću ih za još malo strpljenja, jer situacija je i dalje teška i to neće trajati kratko, rekao je premijer Milanović komentirajući poboljšanje prognoze za hrvatski rejting s negativne na stabilnu, koje je objavila agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Fitch Ratings. Dodao je da promjena nema preko noći.

Moja je želja da kad jednom napustimo Vladu, što će se jednog dana i dogoditi, to bude u dobrim okolnostima i da Hrvatska ima viši rejting, odnosno da on bude s predznakom A, rekao je premijer.

Podsjetio je i kako u Europi ima zemalja, bivših komunističkih kao što je Hrvatska, koje imaju takav rejting i da to nisu nebeska čuda. To je težak i sistematičan rad. Radimo i to je netko prepoznao, napisao, i to ima određenog utjecaja na naš ugled i status u inozemstvu. Radit ćemo i dalje u najboljoj namjeri i sa znanjem koje imamo, naglasio je.

 

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox