Milinović najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a

Zamjenik predsjednice Hrvatske demokratske zajednice Darko Milinović najavio je kandidaturu za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima.

Kandidirat ću se na čelno mjesto HDZ-a, izjavio je u večerašnjem Dnevniku Nove TV Darko Milinović, zamjenik predsjednice HDZ-a i donedavni ministar zdravstva. Milinović je kazao i kako je dva do tri tjedna očekivao sjednicu Predsjedništva, gdje je namjeravao obznaniti kandidaturu. Dobio sam informaciju da će se sutra održati tehnička sjednica, no odlučio sam danas potvrditi svoju kandidaturu, rekao je Milinović i dodao da je o tome već obavijestio predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor.

Odgovarajući na pitanje zašto misli da bi on bio najbolji predsjednik HDZ-a, Milinović je podsjetio da je 2000. godine, kada je HDZ izgubio na nacionalnoj razini, okupio tim intelektualaca i branitelja u Ličko-senjskoj županiji koji je napravio desetogodišnji plan na županijskoj razini. Do sada s tim timom ljudi nisam izgubio ni jedne izbore u svojoj bazi, istaknuo je.

Rekao je i da je proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji okončan te da u budućnosti HDZ mora odgovoriti na neka druga pitanja, kao što je globalizacija u svijetu, Europi i Hrvatskoj. Jedan sam od onih koji smatra da moramo prestati stvarati kult ličnosti u HDZ-u, kazao je Milinović naglasivši da HDZ-u treba moderno, novo vodstvo, koje ima odgovore na nove izazove. Na upit kakvo je ozračje u vrhu stranke, kazao je da je za njega to "jedna relaksirajuća atmosfera jer će napokon HDZ na idućim unutarstranačkim izborima iznjedriti najboljeg kandidata u demokratskoj proceduri koji će imati odgovor na sva pitanja".

Istaknuo je i da na sjednici Predsjedništva stranke još nije potanko razgovarano o nedavnim izbornim rezultatima. Ta je sjednica Predsjedništva negdje pred nama, rekao je Milinović koji kao uzrok poraza na izborima vidi to što HDZ nije našao odgovor, odnosno imao je pogrešnu strategiju na okrupnjavanje ljevice u Hrvatskoj. Na pitanje koga vidi kao najopasnijeg protukandidata, kazao je kako na njih ne gleda kao na opasanu pojavu, već na kandidate koji su dobrodošli. Na čelo stranke želim doći s novim programom HDZ-a i vratiti stranku na kormilo Hrvatske države, kazao je dodajući da dio njegovog stranačkog programa kaže da "nije stranka jaka koliko je jako vodstvo, nego članstvo stranke". (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox