Milinović u Šibeniku: Od bolnice slučaja do najuglednijeg medicinskog centra

Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je u šibenskoj Općoj bolnici novouređen otorinolaringološki odjel te u rad svečano pustio gama-kameru nuklearne medicine u toj bolnici.

Ministar je u prigodi otvorenja naglasio kako je u novouređeni odjel uloženo 11,5 milijuna kuna, u čemu je država sudjelovala s gotovo polovicom. Izrazivši zadovoljstvo što šibenska bolnica više nije na glasu "bolnice slučaja" kao prije tri godine kad je zadnji put posjetio taj odjel, dodao je -Tada je iz slavina tekla žuta voda, a na hodnicima se posvuda nalazio otrov za štakore. Bolnica je nakon više ulaganja dobila status jednog od najuglednijih medicinskih centara u Hrvatskoj.

Ministar je na novinarski upit o manjku liječničkog kadra - zbog čega se događa da mjesta poput Vodica, turistički vrlo atraktivna, usred sezone nemaju timove hitne medicinske pomoći ili se na hitnu intervenciju predugo čeka, odgovorio da se država već 20-ak godina bori s problemom nedostatka liječničkog kadra. Dodao je da mjerodavno ministarstvo već neko vrijeme provodi projekt sufinanciranja specijalizacije liječnika, što bi dugoročno, ocijenio je, trebalo olakšati to stanje. Ministar Milinović nije želio komentirati novinarske upite o nagađanjima kako će HDZ u mogućimm postupcima protiv stranke zastupati odvjetnik Vladimir Gredelj. (Hina/mš)

 

 

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox