MINGORP o izjavi županice Lovrić Merzel

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) priopćilo je danas kako je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel u jučerašnjem 3. dnevniku HTV-a izrekla mnogo lažnih podataka.

 

"Laž je izrečena tvrdnja županice Lovrić-Merzel kako je država vlasnik 50 posto dionica INA-e d.d. Hrvatska država je u vlasništvu oko 44,84 posto ili, točnije, 44,83552 posto ukupna temeljnog kapitala INA-e d.d.", navodi ministarstvo gospodarstva u priopćenju kojim se oglasilo da bi, kako navodi, točno i potpuno informiralo javnost.

Dodaje i kako je "laž izrečena tvrdnja županice Lovrić-Merzel da je Jadranka Kosor, predsjednica vlade, potpisala ugovor o privatizaciji INA-e d.d. Ina je privatizirana 2003. i upravo je SDP, članica kojeg je županica Lovrić-Merzel, definirao položaj i status ugovorom o međusobnim odnosima dioničara koji se odnosi na INA-Industriju nafte d.d. potpisan 17. srpnja 2003.".

Ministarstvo gospodarstva navodi i da je "laž kako je isplata dividende 2011., kako navodi županica Lovrić-Merzel, utjecala na modernizaciju sisačke rafinerije. "Činjenica je da su faze modernizacije sisačke rafinerije trebale završiti, odnosno rafinerija je trebala biti modernizirana zaključno u 2011. Znači, isplata dividende ove, 2011., godine nema nikakve veze s poslom modernizacije koji je trebao završiti do ove godine. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox