Ministar Mrsić najavio veliko pospremanje

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na svojoj je facebook stranici najavio da će u njegovu resoru uskoro doći do "čišćenja, spremanja i provjetravanja".

Neke se stvari, jednostavno, ne mogu rješavati nježno i polako, nego se moraju prelomiti. Nemamo vremena za čekanje i taktiziranje. Odgovornost upravljanja koju smo preuzeli uključuje čišćenje, spremanje i provjetravanje, napisao je Mrsić na svom facebook profilu.

Ministar Mrsić ranije je izjavio da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava reorganizirati Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i pojačati nadzor njegova rada, smanjiti broj zaposlenih kojih je danas oko 3000 te iz zavoda izuzeti portfelje dionica s kojima raspolaže i prebaciti ih u Ministarstvo financija.

To je ministarstvo također zatražilo od nadležnih tijela istragu je li bilo nezakonitih radnji u mirovinskom zavodu, potaknuto medijskim napisima o nezakonitostima vezanim uz namještanje mirovina te upitnu investiciju u obnovi prizemlja zgrade središnje službe u Mihanovićevoj koja navodno stoji 4,4 milijuna kuna. (Hina/HT)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox