Ministar Vrdoljak u Njemačkoj traži investitore

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas stiže u radni posjet Saveznoj Republici Njemačkoj, na poziv njemačkog vicekancelara i saveznog ministra gospodarstva i tehnologije Philippa Roeslera, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Ministar Vrdoljak će se tijekom boravka u Berlinu sastati s Roeslerom, a dvojica će ministara razgovarati o bilateralnim gospodarskim odnosima i mogućnostima njihova unapređenja. Također će razmijeniti mišljenje o daljnjem jačanju kapaciteta za povlačenje sredstava iz fondova EU-a, primarno za velike projekte, o strateškim dokumentima koji se ovog trenutka raspravljaju na razini EU, piše HRT

Za boravka u Berlinu ministar Vrdoljak susrest će se i s predstavnicima njemačkih investitora koji su prisutni u Hrvatskoj, kao i s potencijalnim novim investitorima. Tom će prigodom predstaviti investicijski potencijal Republike Hrvatske, mjere za poticanje ulaganja u RH i najaviti zakon o strateškim investicijama.

Ministar Vrdoljak sastat će se i s Rainerom Bruederleom, predsjednikom Kluba zastupnika FDP-a u Bundestagu i bivšim saveznim ministrom gospodarstva i tehnologije SR Njemačke. U pratnji ministra Vrdoljaka bit će pomoćnik ministra gospodarstva za industrijsku politiku, energetiku i rudarstvo Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva za trgovinu i unutarnje tržište Vedran Kružić te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnosti Damir Novinić, navodi se u priopćenju. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox