Ministarstvo: Nautičari ne zaobilaze Mali Lošinj

Javni obalni linijski pomorski promet u malološinjskoj luci redovit je i bez zastoja, utvrđeno je na današnjem sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, koji je sazvan radi održavanja reda u toj luci pošto nije izabran koncesionar za privez i odvez plovila.

 

Sastanak je vodio državni tajnik za more Mario Babić, a nazočili su malološinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Gari Cappelli, pročelnik upravnog odjela za pomorstvo Primorsko-goranske županije Nikola Mendrila, kapetan malološinjske ispostave Zoran Tomić, ravnatelj županijske lučke uprave Gracijano Petrinić te predstavnice Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Po broju izdanih vinjeta broj nautičara u Lošinju je na razini prošle godine. Koncesionar nije izabran, pa privez i odvez plovila obavlja županijska lučka uprava. Po pomorskom zakoniku, na sastanku je utvrđeno da pontoni upisani u očevidnike plutajućih objekata imaju status nekretnine i da stoga njihov zakup može biti izuzet iz postupka javne nabave.

Stoga će županijska lučka uprava nastaviti pregovore s bivšim koncesionarom, ujedno vlasnikom dvaju pontona za njihov zakup kako bi se i ove godine zadržala visoka razina usluge u malološinjskoj luci (zahodi, tuševi i sl.), navodi se na kraju propćenja ministarstva. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox