Ministarstvo turizma dijeli 7,4 milijuna kuna bespovratnih poticaja

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa unapređenja turističkog sektora "Korak više" u 2012. godini, za koji je predviđeno 7,4 milijuna kuna.

Iz Ministarstva turizma ističu kako je cilj toga programa stvaranja nove te podizanja kvalitete postojeće turističke ponude, a zainteresirani se na javni poziv mogu prijaviti do 1. listopada. Kandidirati se, kako se navodi u priopćenju, mogu pravne i fizičke osobe registrirane za obatuvljanje djelatnosti, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, znanstveno-obrazovne ustanove, klubovi, sportske organizacije, umjetničke organizacije, jedinice regionalne i lokalne samouprave te pravne i fizičke osobe koji se bave pružanjem usluga smještaja u hotelima na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca.

Sufinanciranje odobrenih projekata provodit će se kroz poticanje povećanja konkurentnosti destinacije i izjednačavanje konkurentnosti na otocima, a prijavit se mogu projekti koji se odnose na obnovu i opremu plovnih i plutajućih objekata te drugih sadržaja uz vodu, proizvodnju izvornih suvenira i autohtonih eno-gastronomskih proizvoda, prilagođavanje javnih površina osobama s invaliditetom, izradu studija za realizaciju greenfield i brownfield projekata te subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca i dr.

"Korak više" je jedan od osam programa za dodjelu potpora i poticaja koje je Ministarstvo pripremilo za ovu godinu. Podsjećaju da je ukupna vrijednost svih osam programa 32 milijuna kuna, a namijenjeni su jačanju cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i civilnim sektorom. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox