Miroslav Kožul i Elio Cetina novoimenovani direktori u Erste banci

Erste&Steiermärkische Bank d.d. ovih je dana imenovala dva nova direktora. Miroslav Kožul postao je direktor Sektora za upravljanje kreditnim rizikom tvrtki, dok je Elio Cetina preuzeo vođenje Sektora unutarnje revizije. Novim imenovanjima Erste banka povjerila je vođenje tih sektora iskusnim stručnjacima koji će pridonijeti uspješnom rješavanju predstojećih poslovnih izazova Erste banke.
Miroslav Kožul, Sektor upravljanja kreditnim rizikom tvrtki

Diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu stekao je 1995. godine, na smjeru računovodstvo i financije. Nakon diplome, 1995. godine zaposlio se u Zagrebačkoj banci kroz pripravnički program EDUCA, po čijem završetku u svibnju 1996. postaje interni revizor u Zagrebačkoj banci. Od sredine 1998. godine iz Zagreba seli u Bjelovar i postaje pomoćnik direktora Podružnice Zagrebačke banke za područje Bjelovara i Đurđevca, predstavljajući banku u poslovanju sa stanovništvom i poduzetnicima. Od 2001.g. postaje regionalni direktor za područje središnje i sjeverozapadne Hrvatske u poslovanju sa stanovništvom i poduzetnicima, a od 2003.g. postaje direktor Sektora poduzetničkog bankarstva na kojem poslu je radio do 2010.g. Koncem 2010.g. prelazi na rad u Sektor upravljanja rizicima u Zagrebačkoj banci na radno mjesto direktora restrukturiranja i naplate od korporativnih klijenata, malih poduzetnika i stanovništva, koji posao je vodio do konca 2012.g. Nakon toga i do prelaska u Erste banku bio je na čelnom mjestu Direkcije specijalnog kreditiranja individualnih klijenata. Uz bogato iskustvo u bankarstvu vezano za poslovanje s različitim profilima klijenata i u različitim ulogama, sudionik je brojnih stručnih usavršavanja, član stručnih udruga, a povremeno i gost-predavač na stručnim skupovima iz financija i bankarstva te povremeno autor u stručnim časopisima.

Elio Cetina, Sektor unutarnje revizije

Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 2007., na smjeru Financije, profesionalnu karijeru započinje u revizorskoj kući PriceWaterhouse Coopers Hrvatska u Odjelu revizije, gdje kao član tima sudjeluje na revizijama vodećih hrvatskih kompanija te u Odjelu za transakcijske usluge, kao viši savjetnik i voditelj tima na projektima dubinskog snimanja, korporativnog financiranja i procjena vrijednosti. Od 2010. godine pridružuje se timu Erste banke u Službi unutarnje revizije, a u prosincu 2012. preuzima funkciju voditelja Odjela za reviziju poslovnih procesa i članica grupe te postaje član Revizorskog odbora Erste Bank AD Podgorica, u Crnoj Gori, što radi do trenutka imenovanja na mjesto direktora Sektora unutarnje revizije. Član je Sekcije internih revizora Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika te Ovlašteni interni revizor, specijalist za banke i financijske institucije.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox