Mirovinci biraju konzorcije

Kako doznaje Večernji.hr, rok za dostavu pisma namjere zainteresiranih ulagača za monetizaciju autocesta produljen je za dva do tri tjedna, odnosno umjesto 15. studenoga, potencijalni ulagači svoj interes mogu iskazati do kraja ovoga ili početkom sljedećega mjeseca.

I dalje se kao najveći kandidati spominju četiri obvezna mirovinska fonda, koji trenutačno biraju s kim će surađivati, i to između dva strateška partnera s kojima bi zajedno ušli u projekt. Doznajemo da je riječ o fondovima Macquarie i Goldman Sachsu. U autoceste su mirovinci spremni uložiti oko 35 posto vrijednosti projekta, odnosno između 600 i 700 milijuna eura s obzirom na to da je projekt procijenjen na oko tri milijarde eura.

Dakle, društvo koje će ući u partnerstvo trebalo bi uložiti oko 2,5 milijarde eura. Iako suradnja više nije upitna, mirovincima stvara veći problem pravna strana, konkretnije, Zakon o javnoj nabavi jer je upitno kako, zbog njihovih zakonskih prepreka, zajedno sva četiri fonda mogu dati zajedničko jamstvo. PS/S.P

(Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox