Mišetić: Gotovina nikada ne bi bio optužen da se nije umiješala politika

I dan prije izricanja prvostupanjske presude u Haagu, najavljuju se razni ishodi. No, Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, ne krije optimistično uvjerenje te za portal net.hr poručuje - Zaista, nemamo ni mi ni on razloga sumnjati.

Posve sam siguran da smo uspjeli odbaciti i pobiti sve dokaze Tužiteljstva i ujedno smo unijeli najbolje dokaze s naše strane. Pravno, i činjenice su bile na našoj strani, tako da smo, naprosto, mogli dominirati u sudnici. Vjerujem također da suci nisu pod političkim utjecajem i da neće suditi po političkim motivima. U svojoj zadnjoj presudi u slučaju bivšeg albanskog premijera Haradinaya Sud je oslobodio dvojicu od trojice optuženih. Sudac Orie je više puta pokazao da ne radi pod pritiscima i utjecajima sa strane - poručuje Mišetić, unatoč tome što je legitimitet tribunala u Haagu, brojnim spornim, a i onim skandaloznim odlukama doveden u pitanje.

Mišetić: Gotovina očekuje pravednu presudu

Bio sam s njim prije dva mjeseca. U solidnom je stanju. Čvrst, psihički je jak, očekuje pravednu presudu. Uvjeren je kako smo uspjeli dokazati njegovu nevinost i istinu o Oluji - kaže Mišetić. Te prema pisanju portala net.hr, smatra da Gotovina nikada ne bi bio optužen da se nije umiješala politika, te da se nije i kasnije miješala, nego bi bio oslobođen.(mš)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox