Mitt Romney ide prema Obami: Pobijedio u još pet saveznih dražava

Republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju Mitt Romney pobijedio je u još pet saveznih država i tako učvrstio poziciju, piše hrt.hr

S novim pobjedama Romney se približio pobjedi unutar stranke i nominaciji za predsjedničkog kandidata u utrci protiv aktualnog predsjednika Baracka Obame. Romney je pobijedio u državama New Yorku, Pennsylvaniji, Connecticutu, Delawareu i Rhode Islandu.

Romney je dobio vjetar u u leđa nakon što mu je glavni suparnik Rick Santorum prekinuo kampanju ovog mjeseca. Samouvjereni Romney proglasio je pobjedu u republikanskoj utrci tijekom govora u New Hampshireu.

Pet država koje su glasovale jučer imaju zajedno 231 delegata i pobjeda u njima Romneyja znatno približava brojci od 1144 delegata potrebnih za osvajanje stranačke nominacije za predsjedničku utrku protiv Obame 6. studenoga, javlja Hina. Romney je jučer ušao u predizbore sa 695 delegata, prema podacima CNN-a. Očekuje se da će krajem svibnja službeno osvojiti 1144 delegatska glasa, koliko mu treba za nominaciju. (HT)

 

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox