Mladen Novosel u Upravnom vijeću Agencije za upravljanje državnom imovinom

Sindikalne središnjice za svog su predstavnika u Upravno vijeće Agencije za upravljanje državnom imovinom predložile predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladena Novosela.

Ovim imenovanjem i formiranjem Agencije završava mandat Ozrena Matijaševića kao predstavnika sindikata u Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju, navodi su priopćenju koje potpisuje koordinator pet sindikalnih središnjica Vilim Ribić. Sindikalne središnjice pritom odaju priznanje Matijaševiću za njegov dosadašnji kvalitetan i principijelan rad, posvećen interesima radnika.

Pohvale i zahvale Matijaševiću

U Upravnom odboru Fonda Matijašević je podjednako zastupao interese svih sindikata bez obzira kojoj sindikalnoj središnjici pripadaju. Sindikalne središnjice vjeruju da će novoizabrani sindikalni predstavnik u Agenciji nastaviti tim tragom, uz maksimalnu pomoć i potporu sindikalnih središnjica i dosadašnjeg člana Upravnog odbora - navodi se u priopćenju. Temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, kao sljednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, osnovana je Agencija za upravljanje državnom imovinom, a sindikalne su središnjice pozvane predložiti jednog svog predstavnika za člana Upravnog vijeća Agencije.

Sukladno Zakonu, hrvatska je Vlada na sjednici održanoj 13. siječnja za predsjednika Upravnog vijeća Agencije imenovala Petra Čobankovića, za zamjenika Domagoja Miloševića, za članove vijeća Branka Bačića, Đuru Popijača, Damira Bajsa i Davora Majetića te najavila da će predstavnici sindikata biti imenovani naknadno. Vlada je tada na dužnost ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom imenovala Vedrana Duvnjaka. (Hina/mš)

 

 

 

 

 

Foto: www. Sanjin Strukic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox