Mladi ICT stručnjaci sredstvima iz „Fonda svježih ideja“ pokreću vlastiti biznis

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević danas je podijelila potvrde sedmorici mladih varaždinskih ICT stručnjaka koji su za svoje projekte dobili sredstva iz „Fonda svježih ideja“.

 

Grad Varaždin osnovao ga je prošle godine kao nastavak EU projekta YICT (Young Innovative Career Trackers) kako bi osigurao održivost projekta kroz koji bi se poduzetničke ideje iz područja ICT-a, ocijenjene kao cjelovite i održive, poduprle donacijom za prihvatljive troškove neophodne za provedbu projekta. „Na natječaj kojeg smo raspisali u listopadu javilo se 17 mladih poduzetnika, a posebno nas raduje što od njih 7, kojima su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 100 tisuća kuna, čak petorica dobivenim sredstvima namjeravaju otvoriti tvrtke i pokrenuti vlastiti biznis. Varaždin ima sjajan poligon za ICT tehnologiju – Fakultet organizacije i informatike – i vjerujem da će na podjeli sredstava iduće godine ovdje sjediti još više mladih poduzetnika.“ – istaknula je Martinčević.

Sredstva iz „Fonda svježih ideja“ dobile su tvrtke koje se bave dizajnom i proizvodnjom modernog namještaja, dekorativnih i različitih grafičkih elemenata, razvojem novih dizajnerskih ideja upotrebom modernih tehnologija i materijala, razvojem i proizvodnjom medicinskih uređaja u habilitaciji i rehabilitaciji osoba s određenim poremećajima gdje je primjena elektronike sa softverskim rješenjima moguća, uslugama poslovnih i komunikacijskih aplikacija u „Cloudu“, uslugama i uvođenjem inovativnih usluga u upravljanju IT infrastrukturom, kreiranjem servisa koji služi za jednostavno i brzo kreiranje online (web i mobile) marketinških aktivnosti kao što su kvizovi, puzzle, memory igre i sl. vizualnim programiranjem za slijepe te programiranjem web i mobilnih aplikacija koje unaprjeđuju dosadašnje poslovanje određenih poduzeća prebacivanjem u „oblake“.

Grad Varaždin i ove je godine planirao sredstva za „Fond svježih ideja“ i natječaj ćemo raspisati već u travnju“, najavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina mr.sc. Jelena Zrinski Berger, najavivši kako će Tehnološki park Varaždin odabrane poduzetnike poslovno pratiti te ih inkubirati u skladu sa svojim uvjetima poslovanja, ali im i pružiti besplatno korištenje usluga poslovnog savjetovanja, mentorstva, umrežavanja i ostalih usluga koje Park pruža. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox