Mladim pekarima plaća od 7 tisuća kuna

U Zadru se trenutačno školuje 11 pekara, a dok ih je u cijelom gradu potrebno više od stotinu, piše portal posao.hr. Učenici nastavu za pekara mogu pohađati u zadarskoj Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića. U prvom razredu je dvoje budućih pekara, u drugom četvero, a u završnom trećem troje. Pekare traže slastičari, privatne pekarnice, Tvornica kruha Zadar.
Petero maturanata naći će posao odmah po završetku škole. No, interes za ovo zanimanje je jako slab.  Srednja škola Stanka Ožanića vjerojatno ne bi ni nudila mogućnost obrazovanja za pekare, da nije bilo stalnih molbi iz gradskih pekarnica za mladim pekarima.
Škola je za potrebe učeničke prakse otvorila i svoju pekaru, no to je privuklo samo dvoje učenika.
Jedan od razloga zašto mlade odbija ovaj posao je i percepcija da pekarski posao znači noćni rad, no kako pište portal posao.hr, zbog aditiva u pekarskim proizvodima, s poslom se može početi oko pet sati ujutro.  Privatni pekari mladim pekarima, nakon završene trogodišnje škole za poečtak nude plaću od sedam tisuća kuna. Možda bi ovaj podatak mogao privući budući srednjoškolce. (jk)

 

 

 
Izvor: www.posao.hr


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox