Mladineo nakon samo 11 dana slobode ponovo iza rešetaka

Bivšem direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinku Mladineu, zajedno s još četvero osumnjičenih da su Fond oštetili za najmanje 103 milijuna kuna, sinoć je određeno mjesec dana istražnog zatvora. Odluku je nakon trosatnog ročišta donio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.

 

U izjavi za Hinu Šćekić je kazao da je udovoljio zahtjevu USKOK-a i sve osumnjičene zatvorio zbog sumnje da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke koji trebaju biti saslušani u istrazi o fiktivnoj prodaji PET ambalaže.

Mladinea se sumnjiči da je u cilju izvlačenja novca iz Fonda osnovao kriminalnu skupinu u kojoj su bili vlasnica tvrtke "BBS" iz Podruta i bivša HDZ-ova saborska zastupnica Barbara Bešenić, njezin sin Krunoslav Bešenić, direktor poduzeća "Retabl" iz Metkovića Dragan Mioč te vlasnik zadarske tvrtke "Odlagališta sirovina" Miho Zrnić Marinović, poznat kao "dalmatinski kralj otpada". Osim zbog utjecaja na svjedoke USKOK je tražio da se Mioča zatvori i zbog sumnje da bi mogao ponoviti nedjelo za koje ga se tereti.

Istražitelji sumnjaju da je do plijena, jednog od većih u dosadašnjim korupcijskim aferama, skupina došla zlouporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem službenih isprava koje su trajale od početka 2006. do studenog prošle godine.

U istražni zatvor u Remetincu Mladineo se vraća nakon samo 11 dana slobode. USKOK protiv njega vodi istragu od početka studenoga prošle godine kada je uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak. (Hina/MJ)

 

Foto: Davor Visnjic/PIXSEL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox