Mlinarić proziva Čobankovića: Na pomolu novi prosvjedi

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) Mato Mlinarić ustvrdio je kako se ministar poljoprivrede Petar Čobanković ne pridržava dogovora s predstavnicima seljačkih udruga te je pozvao državu na poštovanje zakona i propisa koje je sama donijela, a u protivnom je najavio mogućnost novih prosvjeda seljaka.

Na konferenciji za novinare u Osijeku Mato Mlinarić je rekao kako se, unatoč najavama i obećanjima, zakon o skladišnici još ne provodi potpuno. Ustvrdio je i kako država ove godine seljacima ne kani isplatiti ni potpore za prošlogodišnju sjetvu od 450 milijuna kuna. Mi samo tražimo da država poštuje i provodi zakone koje je sama donijela. Potpore od 450 milijuna kuna za prošlogodišnju sjetvu moraju se isplatiti i mislimo da je to naše zakonsko pravo - istaknuo je Mlinarić. Također je rekao kako se ne slaže s modelom po kojem bi isplata tih potpora počela tek početkom iduće godine jer seljacima novac treba za jesensku sjetvu.

Dodao je kako očekuje sastanak s ministrom poljoprivrede kako bi se pokušalo naći rješenje za te probleme. Ako do 1. listopada seljaci ne dobiju svoje poticaje, mogu se očekivati novi javni prosvjedi, poručio je Mlinarić. Nedavni sastanak ministra Čobankovića s predstavnicima koordinacije seljačkih udruga u Pleternici nazvao je "seoskom predstavom". Ministar Čobanković "očito sebi bira sugovornike i sam po selima organizira sastanke", a skup u Pleternici bio je "sastanak radi sastanka", rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić. (Hina/mš)

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox