Mljekare popuštaju: Spremne predložiti europsku cijenu mlijeka

Mljekarska industrija spremna je definirati europsku otkupnu cijenu mlijeka, a otkupna cijena mlijeka za veljaču obračunavat će se kao za siječanj, priopćili su iz Gospodarskog interesnog udruženja "Croatiastočar" iz kojeg pozivaju udruge proizvođača mlijeka na što skorije postizanje kompromisnog dogovora te da obustave sve aktualne i najavljene prosvjede.

Mljekare, okupljene u Gospodarskom interesnom udruženju "Croatiastočar", spremne su predložiti europsku otkupnu cijenu mlijeka, kažu iz tog udruženja navodeći da je mljekarska industrija spremna podržati otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja Europske unije, najvećih izvoznica gotovih mliječnih proizvoda u Hrvatsku.

Pritom navode da je ciljana selekcija zemalja Europske unije, koje bi ulazile u izračun otkupne cijene mlijeka u Hrvatskoj, preduvjet za konkurentno cjenovno pozicioniranje gotovog hrvatskog proizvoda i zaštitu interesa svih sudionika tržišta mlijeka.

Nadalje, otkupnu cijenu mlijeka za veljaču sve će mljekare obračunati kao za siječanj 2012., dok će se mlijeko otkupljeno od ožujka obračunavati prema novom europskom modelu, usuglašenom sa udrugama proizvođača mlijeka.

U "Croatiastočaru" okupljeni su Udruga - Hrvatske male mljekare, tvrtke Meggle Hrvatska, Vindija, Dukat i Ledo. (Hina/jk) 

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox