Mljekari odustali od blokade granica i nastavljaju isporučivati mlijeko

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik Kriznog stožera za obranu cijene mlijeka Antun Laslo izjavio je kako za sada neće biti blokade granica te da je Stožer pozvao proizvođače da počnu isporučivati mlijeko mljekarama. 

Izvijestio je kako su predstavnike Stožera danas u Hrvatskom saboru primili predsjednik Sabora Josip Leko te potpredsjednica Dragica Zgrebec koje su upoznali sa svojim zahtjevima. Sutra će predstavnici Stožera, kazao je Laslo, sudjelovati na tematskoj sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu vezano uz problematiku u poljoprivredi s naglaskom na sektor stočarstva i proizvodnju mlijeka.

Laslo je kazao kako vjeruje da će nekih pomaka biti te da će se problemi u poljoprivredi početi rješavati kako treba, a "ne na način kako to misli resorni ministar Tihomir Jakovina". Što se obustave isporuke mlijeka tiče kazao je kako je Stožer pozvao proizvođače da počnu isporučivati mlijeko mljekarama.

Na pitanje o mogućnosti blokade granica, odnosno blokade kamiona kojim se uvozi mlijeko u Hrvatsku rekao je kako za sada neće biti blokada. Laslo je ponovo upozorio na nužnost rješavanja problema u sektoru mljekarstva jer će se, kako je istaknuo, ako se problem ne riješi, u ovoj godini ugasiti 11 tisuća poljoprivrednih gospodarstava, proizvođača mlijeka u Hrvatskoj. (Hina/HT)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox