Mljekari prolili 70.000 litara mlijeka i spremaju se na blokadu graničnih prijelaza

Mljekari su nezadovoljni sadašnjom otkupnom cijenom od oko dvije kune za koju traže da se povisi na 4,05 kuna. 

Proizvođači mlijeka s područja Đakovštine u znak nezadovoljstva prolili su oko 70.000 litara mlijeka na oranicu tek ovršenog sirka na Štrosmjerovcu pokraj Đakova. Mlijeko je proliveno iz jedanaest cisterni proizvođača s područja cijele Đakovštine

Uoči današnjeg sastanka Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede, ako na njemu ne dođe do pomaka, mljekari najavljuju i druge mjere, osim neisporuke, podjele i prolijevanja mlijeka. Među njima je, najavio je predsjednik Stožera za obranu cijene mlijeka Antun Laslo, i blokada graničnih prijelaza.

Zatreba li, na graničnim prijelazima i svojim tijelima ćemo onemogućiti ulazak kamiona s mlijekom u Hrvatsku. Još uvijek u Hrvatskoj ima više od 11.000 proizvođača mlijeka, samo neka oni dođu i neka zaustave ovaj cirkus. To je poruka Dukatu, koji je najavio kako će uvesti mlijeko i tako premostiti našu neisporuku. Da imamo mlijeka u Hrvatskoj dovoljno, ne bih rekao ni riječi, ali nedostaje nam 50 posto domaće proizvodnje, a mi od naših proizvođača pravimo budalaše što su se zadužili, rekao je Laslo.

Naglasio je da se bojkotu isporuke mlijeka pridružilo 70 posto proizvođača. O daljnjim potezima odlučit će nakon sutrašnjeg sastanka Savjeta za mlijeko. (Hina/HT)

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox