MMF stiže na konzultacije u Hrvatsku

Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda boravit će od 19. rujna do 1. listopada u Hrvatskoj u okviru redovnih konzultacija po članku IV. Statuta MMF-a, a tijekom tog posjeta će, kako se doznaje, održati niz sastanaka s predstavnicima zakonodavne, izvršne i monetarne vlasti te predstavnicima financijskog i poslovnog sektora.

Riječ je o posjetu u okviru redovnih konzultacija temeljem članka IV. kakve se svake godine obavljaju sa zemljama članicama MMF-a, a uobičajeno se tijekom tih posjeta članovi misije upoznaju s aktualnim gospodarskim i financijskim zbivanjima, s projekcijama monetarne i fiskalne politike za predstojeće razdoblje, kao i s mjerama koje se poduzimaju za prevladavanje krize i oporavak gospodarstva.

Tijekom posjeta članovi misije će razgovarati s predstavnicima Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, s predstavnicima Sabora i Vlade te niza ministarstava, primjerice gospodarstva, regionalnog razvoja, turizma, rada i mirovinskog sustava, zdravlja.

Za redovnog posjeta Misije MMF-a Hrvatskoj predviđeni su i sastanci u nekoliko većih banaka, u Državnom zavodu za statistiku, u Hanfi i HGK, kao i razgovori s predstavnicima Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije, te u još nekoliko državnih institucija i udruga. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox