Moj motiv 2.0.- potpora hrvatskoj inovativnosti i kreativnosti

Mogu li se uspješno spojiti tradicija i dizajn, stare tehnike i inovativnost, pitanje je koje su prošle godine postavili Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka kad su raspisali natječaj za dodjelu Donacije godine 2012. Cilj je bio pronaći originalne proizvode s prepoznatljivim tradicijskim motivom ili izrađene obrtničkom tehnikom, pri čemu je posebna pozornost posvećena sinergiji obrtnika i dizajnera kako bi konačni proizvodi što bolje uspjeli na suvremenom tržištu.

Na prošlogodišnji se natječaj javilo više od 140 projekata, od kojih je sedmeročlana stručna komisija odabrala deset najboljih. Tih je deset finalista potom ušlo u krug glasovanja na društvenoj mreži Facebook gdje su najviše glasova korisnika osvojile ILI_ILI viseće lampe Studio Grupe, drugoplasirana su bila Ekolica u suradnji Drvenarije Pošpaić i dizajnerice Veronike Gamulin, a treće je mjesto zauzela Torpedo – kemijska olovka „Posljednji riječki torpedo“ Zlatarne Grabušić i dizajnera Tončija Grabušića.
Lanjski je natječaj izazvao brojne pozitivne komentare ne samo obrtnika i dizajnera nego i javnosti te je, kako bi se uspješna tradicija nastavila, prošlog mjeseca raspisan novi natječaj pod nazivom „Moj motiv 2.0.“ za koji su prijave otvorene do 15. rujna ove godine. Iznosi donacije za tri najbolja projektna prijedloga su 100.000 kuna za prvonagrađeni, 85.000 kuna za drugonagrađeni i 65.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Također, Komisija će najboljem projektnom prijedlogu po svojem izboru dodijeliti 50.000 kn posebne nagrade, a dobitnik će biti objavljen tek nakon završetka glasovanja na Facebooku, odnosno u trenutku kad budu poznati dobitnici prvih triju donacija.
Moj motiv 2.0,Projektni prijedlozi mogu biti na temu „Dom i prostor“ (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera, oprema okućnice, vrta i eksterijera), „Odjeća, obuća i nakit“ (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i „Poslovna oprema i darovi“ (raznovrsni materijali). Detalji o natječaju, na koji se mogu prijaviti svi obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, dostupni su na internetskim stranicama Hrvatske obrtničke komore (www.hok.hr) i Zagrebačke banke (www.zaba.hr). (PS)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox