MOL uvršten među najbolje na ljestvici održivosti

MOL je ponovno ispunio uvjete za uvrštenje u Dow Jones svjetski indeks održivosti (DJIO) u kategoriji Istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Integrirane naftno-plinske kompanije nakon postupka evaluacije za 2020. godinu.


Ovo je peta godina zaredom u kojoj je MOL prepoznat po svojoj vodećoj ulozi u korporativnoj održivosti te uvršten u Dow Jones svjetski indeks održivosti. Nakon provedene godišnje procjene održivosti, MOL je nastavio popravljati svoje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama te je na temelju rezultata održivosti uvršten u 10 % najboljih kompanija koje se bave istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina te integriranih naftno-plinskih kompanija diljem svijeta.

MOL ostaje jedan od predvodnika u održivosti u Srednjoj Europi te je jedina kompanija u indeksu europskih zemalja u razvoju.

Iznimno smo ponosni jer su naši napori vezani uz održivost još jednom prepoznati uvrštenjem u prestižni Dow Jones svjetski indeks održivosti. Ohrabrujuće je vidjeti da smo u sve kompetitivnijoj okolini uspjeli dodatno poboljšati svoje rezultate u više elemenata. Uvrštenje u DJIO važno je postignuće, ali i više od toga, ono je odraz napora naših radnika i partnera budući da svi marljivo radimo na transformiranju MOL Grupe dok smo na putu prema niskougljičnom društvu, rekao je József Simola, financijski direktor MOL Grupe.

DJIO je stvoren kako bi identificirao kompanije koje provode odlične ekološke, društvene i upravljačke prakse u skladu s međunarodno priznatim standardima. Temelji se na strogoj analizi rezultata održivosti kompanija, stoga je članstvo u DJIO ograničeno na korporacije koje su ocijenjene najboljima u skupini. S obzirom na svoju dugoročnu predanost održivom razvoju, MOL-u je drago što ga investicijska zajednica kontinuirano prepoznaje kao vrhunskog provoditelja ekoloških, društvenih i upravljačkih praksi. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox