Mondelēz International najavljuje promjenu u rukovodstvu na tržištu Istočnoga Jadrana (EAM)

Pavel Šercl postaje novi generalni direktor Mondelēz Internationala u EAM-u od 1. ožujka 2014.

Mondelēz International, proizvođač brendova koji su omiljeni među potrošačima diljem svijeta, kao što su Milka čokolade i keksi, Oreo keksi, Jacobs kava i Trident gume za žvakanje, u siječnju je najavio promjenu rukovodstva u svojoj poslovnoj jedinici koja obuhvaća tržište Istočnoga Jadrana (Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju).

Počevši od 1. ožujka, generalni direktor poslovne jedinice EAM-a bit će Pavel Šercl, koji na to mjesto dolazi umjesto Phila Dickinsona, a koji je vodio poslove na ovom tržištu duže od 6 godina. Nakon uspješnog napredovanja u kompaniji Mondelēz International (bivši Kraft Foods), kako na poziciji generalnog direktora ogranaka u Češkoj i Slovačkoj, tako i na brojnim pozicijama na regionalnoj razini, na kojima je imao sve veću i veću odgovornost u području organizacije prodaje u kompaniji, Pavel se ogranku EAM-a pridružuje s jasnom vizijom daljnjeg razvoja.

„Mondelēz International kompanija je koja se razvija i nedvosmisleno shvaća snagu malih i velikih. Tržište Istočnoga Jadrana predstavlja veliku priliku za rast naše kompanije, uz konsolidaciju naše vodeće pozicije u svim kategorijama u kojima sudjelujemo. Kao lider na svjetskom tržištu proizvodnje grickalica, potrošačima u ovim dijelovima svijeta želimo ponuditi njihove omiljene brendove koji im pružaju divne male trenutke radosti", kaže novi generalni direktor Mondeleza EAM. 

Pavel Šercl biografija


Prije nego što je postavljen za generalnog direktora EAM-a, Pavel Šercl bio je direktor prodaje, CE integracije. Pavel se našoj kompaniji pridružio u studenome 2004. kao direktor prodaje u Kraft Foodsu u Češkoj i Slovačkoj, a 2007. godine napredovao je do pozicije generalnog direktora. On je bio na čelu tima Češke/Slovačke, koji je kavu iz kategorije prženog i mljevenog transformirao u kategoriju topivog proizvoda te je povećao tržišni udio i prodor na tržištu Milka proizvoda i unaprijedio poslovanje diskonta do najviše razine u Središnjoj Europi. Godine 2009. Pavel je predvodio iznimno uspješnu integraciju Kraftovog sektora koji se bavi proizvodnjom čokolade/kave i Opavi-LU/Danone sektora koji se bavi proizvodnjom keksa. Od 2012. godine Pavel je bio na čelu nekoliko regionalnih sektora prodaje, što mu je omogućilo da nadzire strategiju prodaje u CE-u, a kasnije i integraciju organizacije prodaje u CE-u i Mondelezove strukture u EU-u. 

Pavel ima diplomu poslovnih studija (MBA), koju je stekao na Poslovnoj školi Otvorenog sveučilišta u Pragu, a svoju je karijeru započeo 1993. godine u kompaniji Master Foods, zatim se pridružio kompaniji VOG s.r.o. na poziciji regionalnog menadžera prodaje, a prije dolaska u Kraft Foods, 6 godina proveo je na poziciji direktora prodaje u TCHIBO PRAHA spol. s r.o.-u. 

O Mondelēz Internationalu

Mondelēz International Inc (NASDAQ:MDLZ) svjetski je div u području proizvodnje grickalica, koji je 2012. ostvario prihod od 35 milijardi dolara. Budući da stvara predivne trenutke za uživanje u 165 zemalja, Mondelēz International svjetski je lider u području proizvodnje čokolade, keksa, žvakaćih guma, bombona, kave i praškastih napitaka, koji objedinjuje brendove vrijedne milijarde dolara, kao što su Cadbury, Cadbury Dairy Milk i Milka čokolade, Jacobs kava, LU, Nabisco i Oreo keksi, Tang praškasti napici i Trident žvakaće gume. Mondelēz International ponosi se time što je uvršten u indekse Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 i indeks održivosti Dow Jones. Posjetite www.mondelezinternational.com i www.facebook.com/mondelezinternational

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox