Moontop digitalni benefiti za zaposlenike

Oporavak gospodarstva u 2021. godini pred poslovnu zajednicu u Hrvatskoj je opet stavio izazov privlačenja i zadržavanja najboljeg kadra.


Employer branding, kao i u 2019. godine, opet zadobiva snažan interes vodećih tvrtki u Hrvatskoj jer ga vide kao ključan element kvalitetnog pozicioniranja i zadržavanja konkurentnosti na internacionalnom tržištu. Za sve one koji „brinu“ o employer brandingu, ili će to tek početi, predstavljamo vam Moontop –digitalne benefite za zaposlenike.

ONE STOP SHOP ZA DIGITALNE BENEFITE
Moontop je inovativna hrvatska tech tvrtka iz HR industrije, one stop shop za digitalne benefite za zaposlenike. Krećemo iz Hrvatske uz namjeru brzog globalnog širenja, a sve kako bi postali globalni dobavljač za digitalne benefite za zaposlenike internacionalnim kompanijama poput Microsofta, Oracela, Applea. Ogromna vrijednost koju pružamo internacionalnim kompanijama jest jedinstveni globalni benefit program, bez obzira gdje se njihovi zaposlenici nalazili. Kompanije imaju potpunu fleksibilnost u definiraju broja zaposlenika, proizvoda, iznosa benefita, te mogu po vlastitoj organizacijskog strukturi prilagođavati program benefita: po kontinentu, državi, mjestu, hijerarhiji u kompaniji, radnoj poziciji, radnim rezultatima, ili pak prema željama i navikama, i stilu života njihovih djelatnika.

MOONTOP BENEFITI
Moontop aplikaciji sadrži sljedeće benefite:
o SPORT: teretane, osobni treneri, plivanje, tenis
o FOODIE: prehrana na poslu, home office-u i restoranu
o BEAUTY: frizerske, make up i wellness usluge
o KIDS GIFT: dječji pokloni (STEM, plastične igračke, plišanci, edukacije, itd.)
o HOUSING: najam kuće ili stana
o EDU: edukacije i knjige
o DRY CLEANING: usluge kemijske čistionice
Ovakvim pristupom i šarolikom ponudom vjerujemo da možemo obuhvatiti želje svih zaposlenika u kompaniji, čime tvrtka osigurava jednak tretman i ravnopravnost svih u programu benefita za zaposlenike.

PRAVI TRENUTAK ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU EMPLOYEE REWARDS PROGRAMA
HNB i financijske institucije očekuju godišnji rast BDP-a od gotovo 7%, a očekuju se velike stope rasta hrvatskog gospodarstva u narednim godinama, posebice na krilima dodjeljenih 22 milijarde EU sredstava. Ako stavimo te brojke u kontekst, oporavak gospodarstva od 7 % znači 25 milijardi kuna novostvorene vrijednosti. Za generiranje takve dodane vrijednosti potrebno je nekoliko desetaka tisuća novih radnika. S obzirom na spomenuti rast i u narednim godinama to pred tvrtke u Hrvatskoj stavlja ogroman strukturni izazov – nedostatak radne snage. Nedostatak radne snage na tržištu rada u Hrvatskoj krije se u više kombiniranih razloga: trend iseljavanja (u zadnjih 10 godina preko 110.000 stanovnika je više iselilo nego uselilo u Hrvatsku), stopa prirodnog prirasta je -3.9% (15.000 više umrlih u odnosu na rođene), produljenje životnog vijeka (za 3.4 godine) i sve više umirovljenika na jednog zaposlenog (pad s 3 na 1.3 zaposlena po umirovljeniku), roditelji to postaju sve kasnije, manji broj djece u brakovima, itd. U tom raskoraku, između snažnog rasta BDP-a i nedostatka radne snage, prepoznali smo budućnosti i priliku za Moontop benefite.

NEOPOREZIVA PRIMANJA U NARAVI
Zaposlenici su najveći kapital svake kompanije, a kompanije u nedostatku radne snage sve se više bave zaposlenicima.
Vlade RH koja je napravila sjajan posao kroz pet krugova poreznog rasterećenja te olakšala poduzetnicima rast plaća kroz proširenje liste i povećanje iznosa za neoporezive primitke u naravi. U Hrvatskoj ako zaposleniku povećate plaću 1.00 kn tvrtku će to koštati čak do 2.25 kn, ovisno o visini primanja i poreznom razredu. Država je svjesna pozicije poduzetnika i potrebe za povećanjem primanja, s toga je olakšala svojevrstan rast primanja kroz neoporezive primitke u naravi, a da pritom tvrtkama dodatno ne narušavaju financijsku stabilnost. Sadu su na potezu lideri kompanija da budu odgovorni i iskoriste porezne olakšice. Svi Moontop digitalni benefiti za zaposlenike su porezno priznati trošak i neoporeziva primanja u naravi.

Na tržište izlazimo u pomnom odabranom terminu jer u zadnjem kvartalu većina kompanija planira budget za narednu godinu. S toga, ovo je idealno vrijeme da informiramo tržište, kroz sastanke prezentiramo tvrtkama mogućnosti suradnje kako bi mogle isplanirati neoporezive primitke u naravi putem Moontop aplikacije u planu za 2022. godinu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox